donderdag 19 mei 2016

Simpele schudkaart


Hallo allemaal,

 
Dit bericht duurde wat langer dan ik wilde, want ik wilde gelijk even een mini tutorial bloggen.
Meestal werk ik met mijn distress inkten, maar was zo geinspireerd door een you tube filmpje (sorry weet niet meer welk filmpje) dat ik de inkt in de kast heb laten liggen en deze kaarten heb gemaakt.
Het zijn simpele, maar mooie en leuke kaarten. En je kan door er verschillende teksten op te plakken, het gebruiken voor allerlei gelegenheden.

Ik heb een mooie cardstock op maat gesneden en gelijmd op een dubbele kaart. Vervolgens rondom op de rand van de cardstock dubbelzijdige dikke tape geplakt, om ruimte te hebben zodat alles goed kan bewegen in je schudkaartje. In het midden heb ik glitters en sequins van de action gedaan, maar je kan er in doen wat je wilt.

Ik heb een kader gesneden met de hand, maar als je het hebt kan je ook een rechthoekige dies gebruiken. De kader heb ik op een plastic vel geplakt die iets kleiner is dan de totale grote van de kader, zodat je het aan de zijkant niet ziet.
De kader nu voorzien van het plastic heb ik vervolgens op de dubbelzijdige tape rand geplakt en hiermee is je kaart al bijna klaar.

 
In het you tube filmpje gebruikte ze een dies voor de tekst. Ik heb helaas nog geen dies, dus moest ik er iets op verzinnen om hetzelfde effect te krijgen.
Dus wat heb ik gedaan?
Ik heb een grote tekst stempel gebruikt en deze ge-embossed. Ik heb de stempel op dik wit papier met versamark gestempeld en vervolgens witte embossingpoeder (je kan ook clear gebruiken) er op gedaan en ge-heat embossed.

 
Dan komt het moeilijke, de hele tekst uitknippen of uitsnijden. Ik gebruik beide manieren afwisselend om het mooi voor elkaar te krijgen. Het mooiste is als je namelijke ook het midden van de letters weghaalt en dat is erg lastig met een schaar.
Daarna kan je de tekst lijmen op je kaart. Ik gebruik daar gewoon een pritt stift voor.


Veel plezier met het maken,
Greetz missAlienGeen opmerkingen:

Een reactie posten